• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Marchewka: Rewolucja - Warsztaty Naturalnego Odżywiania

kwi 21

niedziela, godz. 11:00

Gdynia,
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
maj 23-25

czwartek - sobota

Wstęp wolny
MARCHEWKA: REWOLUCJA ZAPRASZA
NA WARSZTATY NATURALNEGO ODŻYWIANIA






*15 listopada | PIECZENIE CHLEBA I CIAST NA ZAKWASIE
*16 listopada | WARSZTAT DLA DZIECI i RODZICÓW - wspólne gotowanie
*22 listopada | Gotowanie według PIĘCIU PRZEMIAN - Sezonowe ZUPY
*23 listopada | ZDROWE BO SŁODKIE
*30 listopada | DOMOWE PROBIOTYKI czyli wariacje na temat jesiennych KISZONEK

Marchewkowe warsztaty to opowieści o tym, że naturalne odżywianie jest proste, smaczne i najzdrowsze. Kuchenne historie okraszone garścią praktycznych porad i przykładów. Prosty przepis jak świadomie nakarmić ciało a nawet zyskać spokój duszy...
fot. M.Czapliński


*15 listopada | PIECZENIE CHLEBA I CIAST NA ZAKWASIE
W czasie warsztatów nauczymy się wyrabiać ciasto na chleb, dlatego trzeba ze sobą przynieść miskę (np. plastikową) i foremkę na chleb oraz kuchenny fartuszek. Wyrobione i przełożone do foremki ciasto chlebowe będzie można upiec już w domu po powrocie z warsztatów. Każdy uczestnik warsztatów otrzyma swoją porcję żytniego zakwasu na pierwszy domowy wypiek. Zrobimy również masło w drewnianej maselnicy.

*16 listopada | WARSZTAT DLA DZIECI i RODZICÓW - wspólne gotowanie
Kulinarne spotkanie z Panią Marchewką i Rolnikiem Jabłuszko, którzy między innymi pokarzą dzieciakom jak powstają płatki owsiane i mąka razowa. Napiją się ziółek i skosztują zdrowych słodyczy ...

*22 listopada | Gotowanie według PIĘCIU PRZEMIAN - Sezonowe ZUPY
Garnek stoi już na ogniu... w odpowiedniej kolejności wrzucamy do niego składniki wypowiadając niczym magiczne zaklęcia słowa "Ziemia, Metal, Woda, Drzewo, Ogień ..." Gotowanie według 5 Przemian jest co raz bardziej popularne, jednak wielu kojarzy się jedynie z tą "magiczną" kolejnością w czasie gotowania i w tym miejscu lekko się uśmiechając mówi "nie, to nie dla mnie".
Może jednak warto "odczarować" te stereotypy i pokusić się o tajniki wiedzy, która przede wszystkim mówi o równowadze, współzależności, oddziaływaniu i harmonii ... Takiego gotowania najłatwiej można się nauczyć przygotowując ZUPY - proste, codzienne, sezonowe.
fot. A.M.Biniecka


*23 listopada | ZDROWE BO SŁODKIE
Słodki, to wśród wszystkich smaków ten najbardziej popularny. Uwielbiają go dzieci - jest niemalże symbolem beztroskiego dzieciństwa, ale również wśród dorosłych znajdziemy jego wielu amatorów często wręcz uzależnionych. W części teoretycznej opowiemy o pułapkach "słodkiego białego szaleństwa" ale również o fenomenie smaku słodkiego naturalnego jako pierwszego i najważniejszego smaku w naszej diecie - niezbędnego do budowania i zachowania zdrowia ...
fot. M.M


*30 listopada | DOMOWE PROBIOTYKI czyli wariacje na temat jesiennych KISZONEK
Chyba każdy zna kiszoną kapustę i ogórki. Ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Kiszenie czyli kwaśnienie jadła to słowiański sposób na konserwowanie żywności, który nadaje nowe smaki, dodatkowe wartości odżywczych ale przede wszystkim właściwości prozdrowotne. Produkty takie są bogate w dobre bakterie - znane pod nazwą Lactobacillus, które dbają o naszą florę jelitową, sprzyjają wytwarzaniu witaminy B12 i zwalczają bakterie gnilne w układzie pokarmowym... Sprawne jelita to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia!
fot. M.Czapliński


SZCZEGÓŁOWY OPIS WARSZTATÓW NA WWW.MARCHEWKA-REWOLUCJA.PL
________________________________________________________________________

INFORMACJE DODATKOWE:

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA !!!
Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany terminu lub miejsca warsztatów.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Produkty z jakich gotujemy: NA WSZYSTKICH WARSZTATACH KORZYSTAMY Z PRODUKTÓW NATURALNYCH, EKOLOGICZNYCH, SEZONOWYCH I REGIONALNYCH !
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
WSKAZÓWKI TEORETYCZNE SĄ DO ZASTOSOWANIA NIEMALŻE W KAŻDEJ Z DIET (np. zarówno mięsnej jak i bez mięsnej). Dania przygotowywane w czasie warsztatów są również dostosowane dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Koszt warsztatów: *Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić ...
_______________________________________________________________________
Wszystkie warsztaty odbywają się w szkole jogi Kamili Świąder Joga-Trójmiasto
Adres: ul. Do Studzienki 51, Gdańsk /Wrzeszcz

Informacje i zgłoszenia: Małgorzata Meller, tel. 506 023 906, mmeller@tlen.pl, www.facebook.com/marchewkowarewolucja
www.marchewka-rewolucja.pl

Informacja o biletach

Koszt:
150 zł lub 120 zł gdy zapiszesz się i opłacisz warsztat na 5 dni przed terminem.
Koszt warsztatów: *Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić …

Opinie

Sprawdź się

Wybierz poziom

Jakie zwierzęta spotkasz w Trójmiejskim Parku Krajobrazowym?

 

Najczęściej czytane