Organizator:
Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku
Zdjęcia
Terminy i miejsce konkursu:
I etap konkursu - eliminacje szkolne
II etap konkursu - nadsyłanie propozycji potraw i składu zespołów konkursowych do 20 października 2014 roku
III etap konkursu - finał 29 października 2014 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku
Założenia ogólne:
a) organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku Aleja Legionów 7 80-441 Gdańsk,
b) celem konkursu jest:
- propagowanie czytelnictwa
- zapoznanie z twórczością klasyków i pisarzy współczesnych
- kształtowanie postaw kreatywnych poprzez szukanie inspiracji kulinarnych w innych dziedzinach sztuki
- zachęcanie do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej
- rozbudzanie wrażliwości estetycznej
- podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią
- propagowanie idei, że artystą można być również w dziedzinie sztuki kulinarnej,
c) tematem konkursu są potrawy zawarte w literaturze.
I etap konkursu - eliminacje szkolne
II etap konkursu - nadsyłanie propozycji potraw i składu zespołów konkursowych do 20 października 2014 roku
III etap konkursu - finał 29 października 2014 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku
Założenia ogólne:
a) organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Gdańsku Aleja Legionów 7 80-441 Gdańsk,
b) celem konkursu jest:
- propagowanie czytelnictwa
- zapoznanie z twórczością klasyków i pisarzy współczesnych
- kształtowanie postaw kreatywnych poprzez szukanie inspiracji kulinarnych w innych dziedzinach sztuki
- zachęcanie do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej
- rozbudzanie wrażliwości estetycznej
- podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią
- propagowanie idei, że artystą można być również w dziedzinie sztuki kulinarnej,
c) tematem konkursu są potrawy zawarte w literaturze.