Zapraszamy na jesienną odsłonę warsztatu fermentacyjnego! Podczas warsztatów poznasz teorię fermentacji mlekowej i octowej, dowiesz się jak działają #dobrebakterie, otrzymasz prezentację oraz eBook z przepisami.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 11:00 - 12:30
Gdańsk,
Ziemiosfera zero waste concept
Wstęp wolny
sobota, godz. 11:00
Gdańsk Nowy Port,
Strajku Dokerów 5
Wstęp wolny
Na zajęciach przygotujemy #jesienne kiszonki:
- ocet z ciemnych winogron,
- oxymel, czyli ognisty macerat na bazie z octu jabłkowego z dodatkiem: miodu, chrzanu, czosnku, chilli, imbiru, pieprzu i innych przeciwzapalnych dodatków,
- zakwas z białych warzyw korzeniowych,
- zakwas ala kimchi,
- kimchi z malinami i burakami !
Co ze sobą zabrać? Mocną torbę na wyprodukowane kiszonki.
Prowadząca - Natalia Dąbrowska.
Od 4 lat prowadzę warsztaty z fermentacji i przetwarzania żywności oraz inne bazujące na roślinach. Współpracuję z @Instytut Zielarstwa i Fitoterapii , artykuły dotyczące żywności fermentowanej i możliwości leczniczego zastosowania fermentowanych produktów publikuję w kwartalniku @Kocham Zioła.
- ocet z ciemnych winogron,
- oxymel, czyli ognisty macerat na bazie z octu jabłkowego z dodatkiem: miodu, chrzanu, czosnku, chilli, imbiru, pieprzu i innych przeciwzapalnych dodatków,
- zakwas z białych warzyw korzeniowych,
- zakwas ala kimchi,
- kimchi z malinami i burakami !
Co ze sobą zabrać? Mocną torbę na wyprodukowane kiszonki.
Prowadząca - Natalia Dąbrowska.
Od 4 lat prowadzę warsztaty z fermentacji i przetwarzania żywności oraz inne bazujące na roślinach. Współpracuję z @Instytut Zielarstwa i Fitoterapii , artykuły dotyczące żywności fermentowanej i możliwości leczniczego zastosowania fermentowanych produktów publikuję w kwartalniku @Kocham Zioła.