Podobne wydarzenia
piątek, godz. 09:00 - 17:00
Gdańsk,
Multikino Gdańsk
bilety 1400 zł
środa, godz. 18:00
Gdańsk,
Fine Wine
bilety 349 zł
KURS BARMAN-MIXER organizowany jest przez WSTiH we współpracy ze Stowarzyszeniem Polskich Barmanów i skierowany jest zarówno do studentów i absolwentów szkół hotelarsko-gastronomicznych, jak również do osób pragnących zdobyć nowe kwalifikacje zawodowe (wymagane wykształcenie średnie).
Zajęcia prowadzone są w Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku, w specjalnie przygotowanej do tego celu pracowni gastronomicznej i organizowane są w formie sześciu dwudniowych zjazdów.
Grupa uczestników liczy od 18 do 23 osób.
Kadrę wykładowców stanowią praktycy posiadający mistrzowskie kwalifikacje zawodowe zdobyte w kraju i za granicą.
Tematyka szkolenia:
Wizerunek profesjonalnego barmana.
Propedeutyka miksologii.
Sprzęt barowy, wyposażenie baru typu "American Bar".
Zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
Organizacja i technika pracy w barze.
Ćwiczenia praktyczne techniki miksowania napojów mieszanych alkoholowych i bezalkoholowych.
Fizjologia mieszania napojów.
Szkolenie audiowizualne w wybranych tematykach połączone z prezentacjami firm alkoholowych.
Organizacja różnego typu "party" przez barmana poza stałym barem.
Psychologia konsumenta w barze.
Kultura spożywania napojów alkoholowych.
Miksowanie w stylu wolnym ("free style" - "flairtending").
Praca i zadania sommeliera.
Wybrane przepisy prawne obowiązujące barmana.
Absolwenci 150-godzinnego kursu, po uprzednim zdaniu egzaminu przed komisją egzaminacyjno-kwalifikacyjną, otrzymują tytuł zawodowy BARMAN-MIXER. Zdobyty certyfikat uprawnia ich do samodzielnego prowadzenia zakładu gastronomicznego typu barowego w ponad 50 krajach świata.
AKTUALNOŚCI
Planowany termin szkolenia:
H A R M O N O G R A M Z A J Ę Ć
Na spotkaniu należy dokonać częściowej opłaty za kurs w wysokości 400 zł.
Nabór na kolejną edycję szkolenia trwa
Zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane szkoleniem do wzięcia udziału w kolejnej edycji Kursu Barman - Mixer. Formularz zgłoszenia w wersji elektronicznej znajduje się na stronie internetowej WSTiH w zakładce rekrutacja. Po wypełnieniu formularza możecie Państwo przesłać swoje zgłoszenie bezpośrednio do sekretariatu kursu.
Zajęcia prowadzone są w Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku, w specjalnie przygotowanej do tego celu pracowni gastronomicznej i organizowane są w formie sześciu dwudniowych zjazdów.
Grupa uczestników liczy od 18 do 23 osób.
Kadrę wykładowców stanowią praktycy posiadający mistrzowskie kwalifikacje zawodowe zdobyte w kraju i za granicą.
Tematyka szkolenia:
Wizerunek profesjonalnego barmana.
Propedeutyka miksologii.
Sprzęt barowy, wyposażenie baru typu "American Bar".
Zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
Organizacja i technika pracy w barze.
Ćwiczenia praktyczne techniki miksowania napojów mieszanych alkoholowych i bezalkoholowych.
Fizjologia mieszania napojów.
Szkolenie audiowizualne w wybranych tematykach połączone z prezentacjami firm alkoholowych.
Organizacja różnego typu "party" przez barmana poza stałym barem.
Psychologia konsumenta w barze.
Kultura spożywania napojów alkoholowych.
Miksowanie w stylu wolnym ("free style" - "flairtending").
Praca i zadania sommeliera.
Wybrane przepisy prawne obowiązujące barmana.
Absolwenci 150-godzinnego kursu, po uprzednim zdaniu egzaminu przed komisją egzaminacyjno-kwalifikacyjną, otrzymują tytuł zawodowy BARMAN-MIXER. Zdobyty certyfikat uprawnia ich do samodzielnego prowadzenia zakładu gastronomicznego typu barowego w ponad 50 krajach świata.
AKTUALNOŚCI
Planowany termin szkolenia:
H A R M O N O G R A M Z A J Ę Ć
Na spotkaniu należy dokonać częściowej opłaty za kurs w wysokości 400 zł.
Nabór na kolejną edycję szkolenia trwa
Zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane szkoleniem do wzięcia udziału w kolejnej edycji Kursu Barman - Mixer. Formularz zgłoszenia w wersji elektronicznej znajduje się na stronie internetowej WSTiH w zakładce rekrutacja. Po wypełnieniu formularza możecie Państwo przesłać swoje zgłoszenie bezpośrednio do sekretariatu kursu.