• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Kurs Menedżer Gastronomii

maj 17

piątek, godz. 09:00 - 17:00

bilety 1400 zł
maj 29

środa, godz. 18:00

Gdańsk,
bilety 349 zł
KURS MENEDŻERA GASTRONOMII przeznaczony jest dla studentów WSTiH, restauratorów oraz osób pragnących zdobyć nowe kwalifikacje zawodowe. Kurs przygotowuje również do samodzielnego prowadzenia zakładu gastronomicznego.

Szkolenie obejmuje 60 godz. (w tym 6 godz. zajęć praktycznych). Zajęcia będą odbywały się dwa razy w tygodniu, w godzinach popołudniowych - od 16.00 do 19.45.
Ćwiczenia odbywają się w Hotelu Mercure Hevelis Gdańsk - w specjalnie do tego przygotowanej sali restauracyjnej. Zajęcia praktyczne prowadzone są przez doświadczonych pracowników hotelu i restauracji (kuchmistrzów, kelnerów, barmanów itp.).

Program szkolenia obejmuje następujące zagadnienia:

polityka turystyczna w Unii Europejskiej
zarządzanie firmą
systematyka gastronomii w Polsce, Europie i na świecie
podstawy prawno-administracyjne obowiązujące w gastronomii
system kierowania zgodny ze współczesnymi trendami w gastronomii
system zarządzania bezpieczeństwem żywności - HACCP zasady wdrażania
prawo pracy i wymogi Państwowej Inspekcji Pracy
bezpieczeństwo i higiena w zakładzie żywienia zbiorowego - system realizacji
prawo podatkowe i systemy rozliczeń fiskalnych oraz wewnętrzne rozliczenie zakładu gastronomicznego
technika obsługi konsumenta w gastronomii hotelowej - zajęcia praktyczne
doradztwo personalne i zarządzanie personelem
działalność Państwowej Inspekcji Handlowej
działalność sądów konsumenckich. Systemy ADR - mediacje

Przedmiotem zajęć praktycznych jest:

Technika obsługi konsumenta.

Pokaz i omówienie prawidłowego zastosowania wyposażenia zakładu gastronomicznego - zasady doboru zastawy stołowej (porcelana, szkło, sztućce, bielizn stołowa).
Serwowanie usług restauracyjnych - prezentacja, technika i zasady.
Serwowanie usług barowych - prezentacja, technika i zasady.
Zasady zachowania personelu sali konsumenckiej.
Ocena menedżerska - sposób i zasady oceniania usług gastronomicznych.

Po ukończeniu kursu absolwenci otrzymują certyfikat w języku polskim i angielskim.

Planowany termin szkolenia: 29.11.11-24.01.12

ZAJĘCIA: WTORKI - sala A-12, PIĄTKI - sala A-12

I N F O R M A C J E i Z A P I S Y:

Marzena Konsur - Biuro Obsługi Dydaktyki, pok. A-08 (parter) lub pod nr tel./fax: 58 345-41-82, 58 520-26-14 w. 131 od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 - 16.00 oraz pod adrsem e-mail: biuro@wstih.pl

Spotkanie organizacyjne (dla uczestników kursu) - 25.11.11 (piątek), godz. 16.40, sala A-12

Opinie

Sprawdź się

Wybierz poziom

Które zwierzęta oddychają tlenem rozpuszczonym w wodzie?

 

Najczęściej czytane