• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Warsztaty Kulinarne Tomasza Dekera (1 opinia)

Od października ruszyły pierwsze w Trójmieście Profesjonalne Warsztaty Kulinarne, prowadzone przez Tomasz Dekera, polskiego mistrza cukiernictwa i członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Zajęcia skierowane są wszystkich fanów czekolady, tart, ciast, pralinek, babeczek i deserów, a także pasjonatów tradycyjnej kuchni w mistrzowskim wydaniu.

maj 12

niedziela, godz. 11:00 - 12:30

bilety 15 zł
Pierwsze spotkania skupione wokół wariacji z deserami, a następne wzbogacone zostaną spotkaniami z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Warsztaty to okazja do udoskonalenia swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem mistrza. Uczestnicy bazują na najlepszej jakości produktach regionalnych, które wliczone są w cenę kursu. Warsztaty trwają ok. 3 godziny i odbywają się w godzinach wieczornych oraz w weekendy, cyklicznie cztery razy w miesiącu. Uczestnicy podzieleni zostają na grupy, w warsztatach może uczestniczyć max 12 osób. Udział w zajęciach zostaje potwierdzony dyplomem a uczestnicy otrzymują także receptury i niespodzianki.

Plan warsztatów zapowiada się następująco:

09.10.2011, godz. 16.00 - 19.00 - Serniki i serniczki na polskich serach jak i na mascarpone, serniki amerykańskie na philadelphi, zastosowanie jogurtu greckiego w deserach typu light

27.10.2011, godz. 18.00 - 21.00 - Polska jesień i jej owoce: jabłka, gruszki, pigwa, śliwki, malina, jeżyna, rokitnik, jarzębina

29.10.2011, godz. 17.00-20.00 - Wariacje na temat czekolady: praliny, ciasta czekoladowe

05.11.2011, godz. 17.00 - 20.00 - Smaki słonecznej Italii - wykorzystanie włoskich produktów w tworzeniu fantazyjnych deserów

20.11.2011, godz. 16.00 - 19.00 - Czekolada w ciastach i deserach - ciasto Getau aux Chocolate, biszkopty i torty czekoladowe, desery czekoladowe

26.11.2011, godz. 17.00 - 20.00 - Wariacje na temat czekolady cz.2 - trufle i figurki czekoladowe

27.11.2011, godz.16.00 - 19.00 - Klasyki deserów, które przeszły do historii: Creme Brulee, Austriacki strudel jabłkowy, Sernik NewYorker, Crepes Suzette

03.12.2011, godz. 17.00 - 20.00 - Nowoczesna kuchnia polska - Wykorzystanie kuchni molekularnej w cukiernictwie

04.12.2011, godz.16.00 - 19.00 - Ciasta świąteczne w nowej odsłonie - wariacje na temat maku, sera i bakalii

11.12.2011, godz.16.00 - 19.00 - Ozdoby świąteczne z pierników; dekoracje choinkowe, domki z piernika

17.12.2011, godz. 17.00 - 20.00 - Słodkie warsztaty dla najmłodszych; wspólne pieczenie i dekorowanie pierników na święta

Informacje oraz zapisy na warsztaty:
kulinarne.warsztaty@gmail.com
https://www.facebook.com/TrojmiejskieWarsztatyKulinarne


Opinie (1)

  • wariacje na temat czekolady

    Bylam na pierwszych warsztatach, musze przyznac ze nie spodziewalam sie tak fantastycznej atmosfery, wspanialych ludzi i takich pysznosci ! no i jestem pod wrazeniem tego jak Pan Tomasz wszystko poprowadzil ! jakbym mogla to zapisalabym sie na wszystkie warsztaty !!!! Była wspaniala czekolada w ogromnych ilosciach, pyszna kawa i super prezenty :) POLECAM !!!!!!

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Sprawdź się

Wybierz poziom

Które z wymienionych poniżej miast ma największą powierzchnię?

 

Najczęściej czytane