Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
Sopot,
Lentre Villes
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
ulgowy 95 zł
środa, godz. 18:00
Gdańsk,
Fine Wine
bilety 349 zł
Osoba prowadząca:
Filipos Simeonidis
Przygotujemy
1. Giemista (zapiekane faszerowane warzywa)
2. Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)
3. Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)
4. Ryba Spetsiotika (tradycyjna ryba w sosie pomidorowym)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Kolokithopita (cukinia zapiekana w cieście filo)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Filipos Simeonidis
Przygotujemy
1. Giemista (zapiekane faszerowane warzywa)
2. Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)
3. Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)
4. Ryba Spetsiotika (tradycyjna ryba w sosie pomidorowym)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Kolokithopita (cukinia zapiekana w cieście filo)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).