Nasze warsztaty kulinarne są poświęcone odkrywaniu bogactwa smaków, tradycji i tajemnic tej fascynującej kuchni. To doskonała okazja, aby nauczyć się przygotowywać autentyczne dania, które zachwycą Waszych zmysłów i przyniosą odrobinę orientalnej magii do Waszych kuchni.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
poniedziałek - piątek, godz. 10:00 - 12:00
Gdańsk,
Politechnika Gdańska
Wstęp wolny
Przygotujemy
1. Kibbeh Zankaliyeh (wegetariańskie krokiety z bulguru i szpinaku z melasą z granatu) Syria
2. Mezeler ve köfte (klopsiki z jagnięciny z dipem z bakłażana i sera (Turcja)
3. Tabbouleh (sałatka z bulguru i warzyw) Liban
4. Pide (domowe pieczywo z sezamem i koprem) Turcja
5. Hummus bi Lahmi (pasta z ciecierzycy) Syria
6. Falafel (smażone kulki z ciecierzycy) Liban
7. Harees (gotowana pszenica z mięsem) Oman
8. Lazzaqyat (naleśniki z pistacjami i sosem) Syria
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. Kibbeh Zankaliyeh (wegetariańskie krokiety z bulguru i szpinaku z melasą z granatu) Syria
2. Mezeler ve köfte (klopsiki z jagnięciny z dipem z bakłażana i sera (Turcja)
3. Tabbouleh (sałatka z bulguru i warzyw) Liban
4. Pide (domowe pieczywo z sezamem i koprem) Turcja
5. Hummus bi Lahmi (pasta z ciecierzycy) Syria
6. Falafel (smażone kulki z ciecierzycy) Liban
7. Harees (gotowana pszenica z mięsem) Oman
8. Lazzaqyat (naleśniki z pistacjami i sosem) Syria
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).