Dieta w przypadku choroby Hashimoto ma ogromne znaczenie dla zmagających się z nią. Celem dobrze dopasowanej diety jest poprawa samopoczucia, zmniejszenie stanu zapalnego oraz wsparcie farmakologii.Jak nie popaść w czarną rozpacz, jeść zdrowo, z głową i wspierać swój organizm? Na co zwrócić uwagę, co wykluczyć?
Podobne wydarzenia
wtorek, godz. 08:00
Gdańsk,
Centrum Praw Kobiet
Wstęp wolny
piątek, godz. 20:30 - 22:30
Gdynia,
Centrum Joga i Pilates
bilety 70 zł
Panuje przekonanie, że dieta w Hashimoto jest trudna i wymagająca, często pojawiają się mody na kolejne diety eliminacyjne, które nie mają potwierdzenia w badaniach medycznych. Szukając wiedzy w internecie łatwo zgubić się w morzu informacji, często kończy się to wielką frustracją lub rezygnacją z podejmowania wysiłków.
Na warsztatach dowiesz się m.in.:
- czym jest gruczoł tarczycy i jakie ma znaczenie dla organizmu
- jakie są zasady zdrowego żywienia w Hashimoto na podstawie piramidy żywienia
- w jakim stopniu dieta może poprawić i wzmocnić efekty farmakoterapii
- suplementacja - czy jest potrzebna
- jakich produktów unikać w Hashimoto
- czy jest jedna, uniwersalna dieta dla chorych na Hashimoto
Z kim się spotkasz?
Magdalena Maciejewska - Cebulak,
dietetyk medyczny, psycholog, specjalistka od chorób dietozależnych, specjalistka Primalife, autorka książki "Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej". Od wielu lat prowadzi wykłady i szkolenia oraz pracuje indywidualnie z pacjentami. Interesuje się przede wszystkim wpływem stylu życia i sposobu odżywiania na powstawanie chorób nowotworowych oraz wsparciem żywieniowym pacjentów onkologicznych.
Te warsztaty są dla Ciebie, jeżeli:
- chcesz otrzymać porcję wiedzy od specjalisty
- porozmawiać i wymienić doświadczenia z uczestnikami spotkania
- zadać pytania dietetykowi medycznemu i rozwiać nurtujące Cię wątpliwości
- czujesz, że Twoje zmagania z chorobą często nie przynoszą spodziewanych efektów
- Udział w warsztatach jest płatny (35 zł) a ilość miejsc ograniczona.
Dodatkowo otrzymasz dedykowany jadłospis wraz z przepisami na 4 dni ułożony przez dietetyczkę Magdalenę Maciejewska - Cebulak
Kup Bilet
Na warsztatach dowiesz się m.in.:
- czym jest gruczoł tarczycy i jakie ma znaczenie dla organizmu
- jakie są zasady zdrowego żywienia w Hashimoto na podstawie piramidy żywienia
- w jakim stopniu dieta może poprawić i wzmocnić efekty farmakoterapii
- suplementacja - czy jest potrzebna
- jakich produktów unikać w Hashimoto
- czy jest jedna, uniwersalna dieta dla chorych na Hashimoto
Z kim się spotkasz?
Magdalena Maciejewska - Cebulak,
dietetyk medyczny, psycholog, specjalistka od chorób dietozależnych, specjalistka Primalife, autorka książki "Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej". Od wielu lat prowadzi wykłady i szkolenia oraz pracuje indywidualnie z pacjentami. Interesuje się przede wszystkim wpływem stylu życia i sposobu odżywiania na powstawanie chorób nowotworowych oraz wsparciem żywieniowym pacjentów onkologicznych.
Te warsztaty są dla Ciebie, jeżeli:
- chcesz otrzymać porcję wiedzy od specjalisty
- porozmawiać i wymienić doświadczenia z uczestnikami spotkania
- zadać pytania dietetykowi medycznemu i rozwiać nurtujące Cię wątpliwości
- czujesz, że Twoje zmagania z chorobą często nie przynoszą spodziewanych efektów
- Udział w warsztatach jest płatny (35 zł) a ilość miejsc ograniczona.
Dodatkowo otrzymasz dedykowany jadłospis wraz z przepisami na 4 dni ułożony przez dietetyczkę Magdalenę Maciejewska - Cebulak
Kup Bilet