Plan warsztatów Właśnie zaczynamy kolejną kulinarną podróż do jednej z najchętniej odwiedzanych przez naszych rodaków destynacji wakacyjnej. Owcze oraz kozie sery, ryby, owoce morza, oliwki, jagnięcina oraz pity. To wszystko znajdziemy w tradycyjnej kuchni greckiej.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 11:00 - 14:00
Gdańsk,
Galeria Madison
Wstęp wolny
niedziela - poniedziałek, godz. 14:00
Kadyny,
Kadyny Folwark
bilety 149 zł
Co przygotujemy?
- Avgolemono koto soupa (zupa z kurczakiem i cytrynami)
- Dolma (greckie gołąbki w liściach winogron)
- Octopus stifado (ośmiornica w winie)
- Ekmek kataifi (ciasto kataifi z waniliowym kremem, bitą śmietaną i pistacjami)
Bonus:
Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek.
Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi:
Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.
- Avgolemono koto soupa (zupa z kurczakiem i cytrynami)
- Dolma (greckie gołąbki w liściach winogron)
- Octopus stifado (ośmiornica w winie)
- Ekmek kataifi (ciasto kataifi z waniliowym kremem, bitą śmietaną i pistacjami)
Bonus:
Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek.
Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi:
Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.