• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Wydarzenie już się odbyło

Ogólnopolska konferencja naukowa Kuchnia w PRL

Kuchnia staropolska z czasów Gierka, sól na kartki i abstynencja do trzynastej. KUCHNIA W PRL - nie tylko wielbicieli kotletów jajecznych i parówek z nutrii zapraszamy do ECS na konferencję, która odbędzie się w dniach 4-5 czerwca 2022 roku. Udział zapowiedzieli badacze z całej Polski.

kwi 25-26

czwartek - piątek

bilety 1960 - 2360 zł
przedsprzedaż 1560 - 1960 zł
- Władze PRL chciały dotrzeć przez żołądki do serc i dusz Polaków, co dawało różne rezultaty - mówi dr Grzegorz Piotrowski z Wydziału Naukowego ECS. - Temat traktujemy szeroko, interesuje nas obyczajowość, wzornictwo, a nawet film. Zajrzymy do książek kucharskich i barów mlecznych.

Podyskutujemy o tym, jak zdobywano żywność i promowano nowe zwyczaje żywieniowe. Przyjrzymy się gościnności i wspomnimy walkę o meble. Oczywiście nie zapomnimy o Stoczni Gdańskiej zwanej "matką karmicielką". Ciekawe, gdzie, jak i co jedli stoczniowcy?

transmisja online | youtube.com/ecsgdapl, fb.com/ecsgdansk

Opinie

Sprawdź się

Wybierz poziom

Jak możesz chronić środowisko w codziennym życiu:

 

Najczęściej czytane