Wigilia to szczególna wieczerza. Zaproponujemy zupelnie nowe potrawy, zgodne z charakterem tego święta. Łukasz udowodni, że wieczór wigilijny to tradycja, którą można okrasić nowoczesną kuchnią narodową.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 13:00
Gdańsk,
Olivia Star Top
bilety 30 zł
środa, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
Co przygotujemy:
Jesiotr ze skorzonerą i goździkami
Węgorz z konfiturą ze śliwek i amarantusem
Smażona kapusta z kminkiem i pieczonym czosnkiem
Barszcz z kiszonych buraków
Cynamonowa kruszonka z sorbetem z grzańca z śliwką węgierką
Kaczka pieczona
Sandacz po grecku
Figi z kozim serem i koniakiem
Kto prowadzi:
Łukasz Toczek
Specjalizuje się w kuchni polskiej, przy użyciu najnowszych technik. Gotuje według por roku, dostępności produktów w ich najlepszym okresie. Z produktów jakie daje natura tworzy w Restauracji Metamorfoza w Gdańsku bardzo ciekawe dania wykorzystując zapomniane produkty. Kieruję się przede wszystkim dostępnością produktów w ich najlepszym okresie do spożycia. Dania kuchni polskiej w jego wykonaniu to nasza najlepsza kulinarna rekomendacja kraju.
Jesiotr ze skorzonerą i goździkami
Węgorz z konfiturą ze śliwek i amarantusem
Smażona kapusta z kminkiem i pieczonym czosnkiem
Barszcz z kiszonych buraków
Cynamonowa kruszonka z sorbetem z grzańca z śliwką węgierką
Kaczka pieczona
Sandacz po grecku
Figi z kozim serem i koniakiem
Kto prowadzi:
Łukasz Toczek
Specjalizuje się w kuchni polskiej, przy użyciu najnowszych technik. Gotuje według por roku, dostępności produktów w ich najlepszym okresie. Z produktów jakie daje natura tworzy w Restauracji Metamorfoza w Gdańsku bardzo ciekawe dania wykorzystując zapomniane produkty. Kieruję się przede wszystkim dostępnością produktów w ich najlepszym okresie do spożycia. Dania kuchni polskiej w jego wykonaniu to nasza najlepsza kulinarna rekomendacja kraju.