Podobne wydarzenia
sobota, godz. 17:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 270 zł
w każdy poniedziałek (do 19.08), godz. 18:00
Gdynia,
Searcle
bilety 180 zł
Warsztaty podstaw wiedzy o winie.
Celem kursu jest przekazanie niezbędnych informacji teoretycznych i praktycznych związanych z tematyką wina. Kursanci poznają kompleksowo aspekty związane z: Rodzajami wina, różnorodnością win, degustacją wina oraz profesjonalnym serwisem. Uczestnicy szkolenia poddadzą ocenie walory 6 win.
Kto poprowadzi?
Grzegorz Wejer
Na co dzień pracuje z winem. Dzięki dydaktycznemu doświadczeniu w wyjątkowo prosty i obrazowy sposób potrafi przełożyć skomplikowaną wiedzę winiarską na język zrozumiały dla każdego. Współpracuje z najlepszymi restauracjami i szefami kuchni w kraju, buduje karty win, organizuje degustacje oraz pokazy popularyzujące kulturę wina w Polsce. Traktuje wino jako składnik, a nie dodatek każdej dobrej kuchni. Inspiracje czerpie z zagranicznych podróży, będąc gościem najlepszych restauracji w Europie.
Co degustujemy?
- wino musujące
- wina białe
- wina czerwone
- wino deserowe
Co zjemy?
przekąski zimne i ciepłe odpowiednio dobrane do win
Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie. My zadbamy o wino i miłą atmosferę.
Cena: 180,- zł/os.
Zapisy: zapisz się
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub tel. 502 355 588
Celem kursu jest przekazanie niezbędnych informacji teoretycznych i praktycznych związanych z tematyką wina. Kursanci poznają kompleksowo aspekty związane z: Rodzajami wina, różnorodnością win, degustacją wina oraz profesjonalnym serwisem. Uczestnicy szkolenia poddadzą ocenie walory 6 win.
Kto poprowadzi?
Grzegorz Wejer
Na co dzień pracuje z winem. Dzięki dydaktycznemu doświadczeniu w wyjątkowo prosty i obrazowy sposób potrafi przełożyć skomplikowaną wiedzę winiarską na język zrozumiały dla każdego. Współpracuje z najlepszymi restauracjami i szefami kuchni w kraju, buduje karty win, organizuje degustacje oraz pokazy popularyzujące kulturę wina w Polsce. Traktuje wino jako składnik, a nie dodatek każdej dobrej kuchni. Inspiracje czerpie z zagranicznych podróży, będąc gościem najlepszych restauracji w Europie.
Co degustujemy?
- wino musujące
- wina białe
- wina czerwone
- wino deserowe
Co zjemy?
przekąski zimne i ciepłe odpowiednio dobrane do win
Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie. My zadbamy o wino i miłą atmosferę.
Cena: 180,- zł/os.
Zapisy: zapisz się
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub tel. 502 355 588