O poszukiwaniu odporności w sobie, wspieraniu się jedzeniem, w relacji do spokoju i równowagi emocji. Podsumowanie tematów związanych jedzeniem i sięganiem w kuchni po aktywne związki w roślinach, które wspierają odporność. Uczestnicy dowiedzą się jak wspierać swoją odporność oraz własnoręcznie zrobią kiszonki pierwszej pomocy, kiszony czosnek z chilli, domowe słodziutkie kim chi czy kiszone pomidory z papryką.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:15
piątek - sobota, godz. 12:00
Warsztaty poprowadzi Monika Adameczek - psychodietetyczka, psycholog, promotor zdrowia, trener metody EFT, terapeutka SPA. Monika sama tłoczy oleje, hoduje kiełki. Ma dużą świadomość, że zdrowie to nie tylko pokarm w fizycznym ujęciu, ale również pokarm dla głowy oraz tego, że ciało będzie z nami współpracować jeśli będziemy o nie dbać. Między innymi dlatego też zajmuje się masażem ajurwedyjskim. Co więcej w wolnych chwilach Monika fotografuje warzywa i owoce, a wiedzą o nich dzieli się w swojej autorskiej audycji radiowej "Śmiech w Kuchni" w Gdynia Radio.