Każdy z nas wie, że podstawą szczęścia jest ZDROWIE. W związku z tym wychodzimy wam na przeciw i postaramy się ofiarować trochę uśmiechów i zadowolenia z siebie.
Podobne wydarzenia
wtorek, godz. 11:00
Trójmiasto,
Online
Wstęp wolny
sobota - niedziela
Gdańsk,
AMBEREXPO
Wstęp wolny
Już 8 lutego w Projektowej będziemy gościć dietetyka - Aleksandrę Rodziewicz, która opowie wam jak żyć w harmonii ze swoim ciałem.
mgr Aleksandra Rodziewicz, dyplomowany dietetyk i biotechnolog. Pomaga kobietom zmagającymi się z dietami bezglutenowymi zmienić nawyki żywieniowe w celu poprawy ich zdrowia i samopoczucia. W swojej pracy łączy naukowe podejście oparte na aktualnych badaniach z indywidualnym spojrzeniem na każdego klienta, jego stan zdrowia i styl życia. W wolnym czasie trenuje na siłowni, śpiewa i przygotowuje się do udziału w rajdach samochodowych.
Słów kilka od samej prowadzącej :
"Na celiakię cierpi około 1% populacji, ale niektóre badania sugerują, że ten odsetek rośnie. Co więcej, w ostatnim czasie stwierdzono występowanie nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten u około 6% społeczeństwa. Czy w takim razie należy rozważać przejście na dietę bezglutenową, czy jednak jest to tylko kolejna moda i dobry biznes? Na tym wykładzie dowiesz się tego oraz m.in.:
- Czym jest gluten i w jakich produktach się znajduje?
- Czy depresja i wysypka mogą być objawami celiakii?
- Co wspólnego ma gluten z "nieszczelnym jelitem" i tzw. zespołem jelita drażliwego?
- Jakie badania wykonać, aby upewnić się, czy powinniśmy wykluczyć gluten? Kto szczególnie powinien je zrobić?
- Czy dieta bezglutenowa jest trudna i prowadzi do niedoborów?"
https://www.facebook.com/ardietetyk
Zapisy na wykłady przez FB bądź mailowo : projektowa.sopot@gmail.com
Serdecznie Zapraszamy!
mgr Aleksandra Rodziewicz, dyplomowany dietetyk i biotechnolog. Pomaga kobietom zmagającymi się z dietami bezglutenowymi zmienić nawyki żywieniowe w celu poprawy ich zdrowia i samopoczucia. W swojej pracy łączy naukowe podejście oparte na aktualnych badaniach z indywidualnym spojrzeniem na każdego klienta, jego stan zdrowia i styl życia. W wolnym czasie trenuje na siłowni, śpiewa i przygotowuje się do udziału w rajdach samochodowych.
Słów kilka od samej prowadzącej :
"Na celiakię cierpi około 1% populacji, ale niektóre badania sugerują, że ten odsetek rośnie. Co więcej, w ostatnim czasie stwierdzono występowanie nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten u około 6% społeczeństwa. Czy w takim razie należy rozważać przejście na dietę bezglutenową, czy jednak jest to tylko kolejna moda i dobry biznes? Na tym wykładzie dowiesz się tego oraz m.in.:
- Czym jest gluten i w jakich produktach się znajduje?
- Czy depresja i wysypka mogą być objawami celiakii?
- Co wspólnego ma gluten z "nieszczelnym jelitem" i tzw. zespołem jelita drażliwego?
- Jakie badania wykonać, aby upewnić się, czy powinniśmy wykluczyć gluten? Kto szczególnie powinien je zrobić?
- Czy dieta bezglutenowa jest trudna i prowadzi do niedoborów?"
https://www.facebook.com/ardietetyk
Zapisy na wykłady przez FB bądź mailowo : projektowa.sopot@gmail.com
Serdecznie Zapraszamy!