Podobne wydarzenia
czwartek, godz. 17:30
Gdańsk,
SP 33 w ZSO nr 2
Wstęp wolny
18 czerwca - 16 sierpnia 2024, godz. 08:00
Sopot,
Punkt Interwencji Kryzysowej
Wstęp wolny
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi Wigilia
- dzień szczególny, który w każdej firmie miło się wspomina.
Spotkanie wigilijne będzie dla Państwa pracowników chwilą wytchnienia i wzajemnej radości z oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia.
Na ten uroczysty dzień Szef Kuchni Hotelu Bartan Sławomir Sieg przygotuje dla Państwa Świąteczne Menu, które składać się będzie z wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej.
Propozycje menu wigilijnego w formie bufetu (od 25 osób):
Menu I - 55 zł/os. netto
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami
Ryba po grecku
Ciepłe bułeczki
Piernik świąteczny z bakaliami i powidłami
Wino grzane 200 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu II - 55 zł/os. netto
Zupa grzybowa z borowików z łazankami
Pierogi z kapustą i grzybami
Śledzik w vinaigrette
Karp w galarecie
Ciepłe bułeczki
Makowiec z bakaliami
Wino grzane 200 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu III - 65 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami,
wędzony łosoś z musem chrzanowym, karp w galarecie)
Ciepłe bułeczki
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Makowiec z bakaliami, piernik tradycyjny
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu IV - 65 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w vinaigrette, karp po żydowsku)
Ciepłe bułeczki
Sałatki wigilijne: włoska - jarzynowa,
francuska - ziemniaczana z pietruszką i kaparami
Zupa grzybowa z borowików
Pierogi z kapustą i grzybami
Sernik firmowy, piernik z bakaliami
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu V - 95 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami,
wędzony łosoś z musem chrzanowym, karp w galarecie)
Ciepłe bułeczki
Półmisek pasztetów i rolad mięsnych
Sałatki wigilijne: włoska - jarzynowa,
francuska - ziemniaczana z pietruszką i kaparami
Zupa grzybowa z borowików
Pierogi z kapustą i grzybami
Indyk z bakaliami podany w całości serwowany przez Szefa Kuchni
Sernik firmowy, jabłko pieczone z bakaliami
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Propozycje menu wigilijnego zasiadanego (od 20 osób):
Menu I - 65 zł/os. netto
Przystawka:
Śledzik w sosie z migdałami i bakaliami, ciepłe bułeczki, masło smakowe
Danie I:
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie główne:
Indyk w sosie jabłkowo - winogronowym z kluseczkami francuskimi i modrą kapustą
Deser:
Makowiec królewski z sosem chałwowym
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu II - 85 zł/os. netto
Przystawka:
Trio pierogowe
Danie I:
Zupa grzybowa z kluseczkami
Danie główne:
Złocisty dorsz w towarzystwie prawdziwków
Deser:
Piernik świąteczny z bakaliami i powidłami
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu III - 105 zł/os. netto
Przystawka zimna:
Karp w galarecie z zimnymi sosami, ciepłe bułeczki, masło smakowe
Przystawka ciepła:
Trio pierogowe
Danie I:
Zupa grzybowa z łazankami
Danie główne:
Golonki na trzy sposoby podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą kwaszoną
Deser:
Jabłko pieczone z bakaliami
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Oferujemy również naszą specjalność: Karpia duszonego z jarzynami w śmietanie jako zamiana pozycji w menu.
Jeśli nie możecie być Państwo Gośćmi naszej restauracji oferujemy nasze usługi cateringowe w siedzibie Państwa Firmy lub innym wskazanym miejscu. Usługa cateringowa jest dodatkowo płatna 25% wartości usługi.
Delikatne dźwięki kolęd uprzyjemnią Państwu spotkanie wigilijne.
Serdecznie zapraszamy na polską gościnę w najlepszym wydaniu!
Informacje i zamówienia:
Katarzyna Bolda
tel. (58) 323 99 08, fax (58) 323 99 01
- dzień szczególny, który w każdej firmie miło się wspomina.
Spotkanie wigilijne będzie dla Państwa pracowników chwilą wytchnienia i wzajemnej radości z oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia.
Na ten uroczysty dzień Szef Kuchni Hotelu Bartan Sławomir Sieg przygotuje dla Państwa Świąteczne Menu, które składać się będzie z wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej.
Propozycje menu wigilijnego w formie bufetu (od 25 osób):
Menu I - 55 zł/os. netto
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami
Ryba po grecku
Ciepłe bułeczki
Piernik świąteczny z bakaliami i powidłami
Wino grzane 200 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu II - 55 zł/os. netto
Zupa grzybowa z borowików z łazankami
Pierogi z kapustą i grzybami
Śledzik w vinaigrette
Karp w galarecie
Ciepłe bułeczki
Makowiec z bakaliami
Wino grzane 200 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu III - 65 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami,
wędzony łosoś z musem chrzanowym, karp w galarecie)
Ciepłe bułeczki
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Makowiec z bakaliami, piernik tradycyjny
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu IV - 65 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w vinaigrette, karp po żydowsku)
Ciepłe bułeczki
Sałatki wigilijne: włoska - jarzynowa,
francuska - ziemniaczana z pietruszką i kaparami
Zupa grzybowa z borowików
Pierogi z kapustą i grzybami
Sernik firmowy, piernik z bakaliami
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu V - 95 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami,
wędzony łosoś z musem chrzanowym, karp w galarecie)
Ciepłe bułeczki
Półmisek pasztetów i rolad mięsnych
Sałatki wigilijne: włoska - jarzynowa,
francuska - ziemniaczana z pietruszką i kaparami
Zupa grzybowa z borowików
Pierogi z kapustą i grzybami
Indyk z bakaliami podany w całości serwowany przez Szefa Kuchni
Sernik firmowy, jabłko pieczone z bakaliami
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Propozycje menu wigilijnego zasiadanego (od 20 osób):
Menu I - 65 zł/os. netto
Przystawka:
Śledzik w sosie z migdałami i bakaliami, ciepłe bułeczki, masło smakowe
Danie I:
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie główne:
Indyk w sosie jabłkowo - winogronowym z kluseczkami francuskimi i modrą kapustą
Deser:
Makowiec królewski z sosem chałwowym
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu II - 85 zł/os. netto
Przystawka:
Trio pierogowe
Danie I:
Zupa grzybowa z kluseczkami
Danie główne:
Złocisty dorsz w towarzystwie prawdziwków
Deser:
Piernik świąteczny z bakaliami i powidłami
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Menu III - 105 zł/os. netto
Przystawka zimna:
Karp w galarecie z zimnymi sosami, ciepłe bułeczki, masło smakowe
Przystawka ciepła:
Trio pierogowe
Danie I:
Zupa grzybowa z łazankami
Danie główne:
Golonki na trzy sposoby podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą kwaszoną
Deser:
Jabłko pieczone z bakaliami
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Oferujemy również naszą specjalność: Karpia duszonego z jarzynami w śmietanie jako zamiana pozycji w menu.
Jeśli nie możecie być Państwo Gośćmi naszej restauracji oferujemy nasze usługi cateringowe w siedzibie Państwa Firmy lub innym wskazanym miejscu. Usługa cateringowa jest dodatkowo płatna 25% wartości usługi.
Delikatne dźwięki kolęd uprzyjemnią Państwu spotkanie wigilijne.
Serdecznie zapraszamy na polską gościnę w najlepszym wydaniu!
Informacje i zamówienia:
Katarzyna Bolda
tel. (58) 323 99 08, fax (58) 323 99 01