Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.
Podobne wydarzenia
środa - piątek
Gdańsk
bilety 400 zł
wtorek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.
Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.
Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.
Przygotujemy
pasta e fagioli (zupa fasolowa)
panzanella (przekładaniec z chleba, warzyw i tuńczyka)
risotto al tartufo (risotto z truflami)
tonno ubriaco alla livornese ( pijany tuńczyk z Livorno)
frittelle di riso per S. Giuseppe (placuszki z ryżem na św. Józefa)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.
Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.
Przygotujemy
pasta e fagioli (zupa fasolowa)
panzanella (przekładaniec z chleba, warzyw i tuńczyka)
risotto al tartufo (risotto z truflami)
tonno ubriaco alla livornese ( pijany tuńczyk z Livorno)
frittelle di riso per S. Giuseppe (placuszki z ryżem na św. Józefa)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).