• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kulinarne (kiszonki i fermentacje)

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę. Piotr omówi zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia.

maj 8

środa, godz. 17:00

Gdańsk, ul. Strajku Dokerów 17/18
Wstęp wolny
cze 25

wtorek, godz. 17:00

Gdańsk, ul. Na Zaspę 53
Wstęp wolny
Prowadzący:
Piotr Miś Schroeder

23 października  godzina 18:00
czas trwania 2,5-3 h

Przygotujemy
1. pomidory kiszone z wędzoną papryką
2. gruszki w miodzie z prażonym sianem
3. zielone kimchi w wersji polskiej
4. świeże kimchi z ananasem
5. kiszony pieczony topinambur
6. zielona kiszonka z herbatą
7. kwas chlebowy
8. owoce kiszone z pomarańczową skórką

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Opinie

Reklama

Sprawdź się

Wybierz poziom

Paliwa kopalne to:

 

Najczęściej czytane