Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę. Piotr omówi zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 17:00
Gdańsk,
ul. Strajku Dokerów 17/18
Wstęp wolny
wtorek, godz. 17:00
Gdańsk,
ul. Na Zaspę 53
Wstęp wolny
Prowadzący:
Piotr Miś Schroeder
23 października godzina 18:00
czas trwania 2,5-3 h
Przygotujemy
1. pomidory kiszone z wędzoną papryką
2. gruszki w miodzie z prażonym sianem
3. zielone kimchi w wersji polskiej
4. świeże kimchi z ananasem
5. kiszony pieczony topinambur
6. zielona kiszonka z herbatą
7. kwas chlebowy
8. owoce kiszone z pomarańczową skórką
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Piotr Miś Schroeder
23 października godzina 18:00
czas trwania 2,5-3 h
Przygotujemy
1. pomidory kiszone z wędzoną papryką
2. gruszki w miodzie z prażonym sianem
3. zielone kimchi w wersji polskiej
4. świeże kimchi z ananasem
5. kiszony pieczony topinambur
6. zielona kiszonka z herbatą
7. kwas chlebowy
8. owoce kiszone z pomarańczową skórką
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).