Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.
Podobne wydarzenia
niedziela - poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00
Kadyny,
Kadyny Folwark
bilety 149 zł
sobota, godz. 10:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 420 zł
Przygotujemy:
1. Baechu Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)
2. Gaji Namul (gotowane na parze bakłażany)
3. Bindaetteok (placki z fasoli mung i liśćmi paproci)
4. Gyeran Jangjorim (słodko-słone duszone jajka)
5. Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem)
6. Dubu Kimchi (tofu ze smażonym kimchi)
7. Jjajang Myeon (makaron z wieprzowiną, warzywami i czarną pastą sojową)
8. Nakji Bokkeum (smażone ośmirniczki z ostrym sosem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. Baechu Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)
2. Gaji Namul (gotowane na parze bakłażany)
3. Bindaetteok (placki z fasoli mung i liśćmi paproci)
4. Gyeran Jangjorim (słodko-słone duszone jajka)
5. Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem)
6. Dubu Kimchi (tofu ze smażonym kimchi)
7. Jjajang Myeon (makaron z wieprzowiną, warzywami i czarną pastą sojową)
8. Nakji Bokkeum (smażone ośmirniczki z ostrym sosem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).