Potrawy dostępne już od 1 kwietnia w promocyjnej wkładce do karty dań. Dania przygotowywane będą indywidualnie ze świeżych wiosennych produktów, cieszących podniebienia smakoszy, którzy całą jesień i zimę oczekiwali na pierwsze plony młodych warzyw takich jak listki młodej botwinki, młodą kapustę, szparagi, młode ziemniaki i wiele innych.
Podobne wydarzenia
czwartek, godz. 17:30
Gdańsk,
SP 33 w ZSO nr 2
Wstęp wolny
18 czerwca - 16 sierpnia 2024, godz. 08:00
Sopot,
Punkt Interwencji Kryzysowej
Wstęp wolny
JUŻ OD KWIETNIA:
Chłodnik litewski z młodej botewiny
Zielone szparagi gotowane z ziołowym masłem
Młode jarzyny, kalafior, brokuł, marchewka, fasolka z rumianą bułką i masłem
Łosoś gotowany na parze z młodymi jarzynami, podany z młodymi ziemniakami z sosem koperkowym
Pierogi z jagodami przygotowywane ze specjalnego ciasta śmietankowego z sosem waniliowym
Świeże truskawki podane z kwaśną wiejską śmietaną i cukrem trzcinowym
Ciasto rabarbarpwe z truskawkami z kruszonką
Koktajl ze świeżych truskawek z bitą śmietaną
Zapraszamy na wiosnę w kuchni !!!!
Chłodnik litewski z młodej botewiny
Zielone szparagi gotowane z ziołowym masłem
Młode jarzyny, kalafior, brokuł, marchewka, fasolka z rumianą bułką i masłem
Łosoś gotowany na parze z młodymi jarzynami, podany z młodymi ziemniakami z sosem koperkowym
Pierogi z jagodami przygotowywane ze specjalnego ciasta śmietankowego z sosem waniliowym
Świeże truskawki podane z kwaśną wiejską śmietaną i cukrem trzcinowym
Ciasto rabarbarpwe z truskawkami z kruszonką
Koktajl ze świeżych truskawek z bitą śmietaną
Zapraszamy na wiosnę w kuchni !!!!