• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Modern Cuisine z Adamem Woźniakiem

Adama pasją jest kuchnia nowoczesna. Zawsze starał się szukać inspiracji kulinarnych bazując na produktach łatwo dostępnych, ale stara się, aby zamienić je w bardzo ciekawe dania. Przez ostatnie lata Adama inspiruje kuchnia modernistyczna z akcentami kuchni molekularnej, która bazuje na produktach naturalnych.

cze 29

sobota, godz. 10:15

Gdańsk, ul. Jana Kilińskiego 4...
bilety 15 zł
Z produktów tych można wydobyć jak najwięcej smaków. Podczas naszych zajęć zapoznamy się jak w ciekawy sposób podać proste dania. Wykorzystamy kilka technik, które będzie można w dość łatwy sposób wykorzystać w warunkach domowych.
Zaprezentuję również jak w bezpieczny sposób używać niskich temperatur i dlaczego watro korzystać z takich metod.

Co przygotujemy?
- Mule z jabłkami i miętą
- Klasyczna francuska tarta z boczkeim i szpinakiem
- Przegrzebki z puree z avocado i pianą pomidorową
- Zupa cebulowa z francuską bagietką serem gruyere
- Polędwica wołowa gotowana na sznurku z warzywami
- Kaczka confit z soczewica puree i palona marchwią
- Sea bass pieczony z pomidorami, cukinią i musztardą dijon
- Cremme brulle

Kto prowadzi?
Adam Woźniak
Adam po zakończeniu szkoły zaczął pracę w restauracji Villa Hestia w Sopocie, która była jedną z najlepszych restauracji w Polsce tego okresu. Podczas czterech lat ciężkiej pracy awansował na stanowisko Sous Chef. Szkolił się pod okiem francuskiego szefa kuchni Frama Pierre Salomona. Kolejnym ważnym krokiem w rozwoju było otwarcie czterogwiazdkowego Hotelu Haffner w Sopocie jako Szef Kuchni. Niestrudzony poszukiwaniami smaku doskonałego i międzynarodowych doświadczeń objął stanowisko Chefa de Partie w Marston Hotel. Po kilku miesiącach dostał propozycję objęcia stanowiska Sous Chef w nowej restauracji St George & Dragon w Wargrave w pobliżu Henley on Thames, gdzie po krótkim czasie awansował na szefa kuchni. Podczas jego zarządzania restauracja została wymieniona jako zalecana przez Michelin Good Food Guide Trasy Les Guides and A Restaurant. Wtedy to wpadł na pomysł powrotu do ziemi ojczystej, aby zmieniać rzeczywistość kulinarną kraju na lepsze. Został Sous Chef w pięciogwiazdkowym hotelu Sheraton w Sopocie. Obecnie prowadzi restauracje Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku, gdzie stara się używać lokalnych produktów wspierając się przy tym produktami międzynarodowymi, aby uzyskać jak najlepsze smaki w kompozycjach potraw.

Opinie

Sprawdź się

Wybierz poziom

Gniazdowniki to ptaki:

 

Najczęściej czytane